26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Два нови респиратора от Здравното министерство за МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzhik

Два нови респиратора получи като дарение МБАЛ-Пазарджик. Те са предоставени от Министерството на здравеопазването, за да се подпомагане работата на медиците от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и са предпазначени за пациенти с COVID-19.

Апаратурата е закупена по линия на проект „Борба с COVID-19“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 , изпълняван от Здравното министерство .
Респираторите, с производител Philips Respironics, могат да бъдат използвани като стационарни и като транспортни.

„Това са мобилни апарати от най-висок клас за инвазивна и неинвазивна дихателна вентилация, които могат да бъдат използвани както в интензивно отделение и в COVID- секторите, така и в линейка , но и в дома на болен. Имат всички функции, с ниско налягане,100% кислород. Могат да се използват за възрастни и деца. Това е нов модел. Предишният респиратор на Philips беше два пъти по-голям“, обясни Петър Григоров от фирмата, която е представител на Philips за медицинска апаратура. Рестираторите бяха монтирани в ОАИЛ, а лекарите преминават обучение как да работят с тях.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!