28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:10, 10 юни 20201min

Дават на децата и биопродукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

uchenik plodove

Биологично произведени продукти и био пчелен мед ще се предоставят по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ от следващата учебна 2020/2021 година. Идеята е заложена в проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа ще получават по схемите биологични плодове, зеленчуци, млечни продукти и био пчелен мед. Пчелният мед трябва да е в индивидуални опаковки с ненарушена цялост.

Измененията в наредбата целят и стимулиране на родното производство. Най-малко 50% от доставяните плодове и зеленчуци ще бъдат произведени от български производители.

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!