20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:00, 25 юли 20201min

Гърция въвежда отрицателен тест за Covid-19 за пристигащите от България и със самолет

gurciya zname
Гръцките власти въвеждат от 28 юли изискване за отрицателен тест за коронавирус и при пътуване със самолет от България и Румъния. Досега мярката важеше за сухопътната ни граница.
За  всички чужденци, не само българи,които влизат в Гърция със самолетни полети от България и Румъния се изисква отрицателен тест за коронавирус. До сега тази мярка се прилагаше само за сухопътната граница при „Кулата-Промахон“. Остава също задължението за представяне на баркод от електронния формуляр за влизане.
Мярката влиза в сила от вторник 28-ми юли и е валидна до 4-ти август по информация на Министреството по защита на гражданите.
Тези изисквания не включват пътуващите в командировка и гръцките граждани.
Поради краткото време за реагиране, по изключение туристи, които влизат през гръцките летища от България и Румъния и нямат направен тест за коронавирус, ще бъдат тествани на летището само в рамките на първите два дни – на 28-ми и 29-ти юли. След тези дати нямат възможност за влизане в Гърция без отрицателен тест.

Причината за въвеждане на изискването и за влизащите по въздух е промяната в епидимологичната обстановка в двете балкански страни, съобщават гръцките власти.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!