24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гръцките власти поставят столицата Атина под пълен локдаун

gurciya zname
[dropcap]В[/dropcap] област Атика, където се намира столицата Атина, рязко се покачи през последните дни броят на заразените с Covid-19, както и на хоспитализираните в тежко състояние. Тази ситуация доведе до нови мерки под натиск на гръцките епидемолози.

В дни на строг локдаун навлиза гръцката столица Атина и цялата област Атика, където живее половината от 11-милионното население на страната.

В телевизионно обръщение към гърците премиерът Мицотакис посочи две причини за необходимостта да се въведат строги ограничителни мерки: рязко покачване на броят на хоспитализираните  в област Атика и увеличаване на  заразените с новия щам.

Мерките включват пълно затваряне на всички търговски обекти,  затваряне на училищата за 17 дни, строг контрол върху движението на жителите в областта и забрана за напускане на района.

Мерките са в сила от 11-ти до 28-ми февруари  за цялата област Атика.

Фирмите, където е възможно продължават да работят дистанционно, производствените компании прекратяват работа.

Премиерът Мицотакис подчерта, че държавата продължава да оказва финансова помощ на всички, които принудително са прекратили своята дейност, както и на безработните.

Решението идва след увеличаване на броя на хоспитализациите с Covid-19 в Гърция. По-рано през деня здравните власти заявиха, че в страната са регистрирани 1492 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, с което общият им брой началото на пандемията достигна 166 067.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!