29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Григор Димитров започна 2021 г. с победа

grigor dimitrov
[dropcap]В[/dropcap]торият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира „Мъри Ривър Оупън“ Григор Димитров продължава в третия кръг в Мелбърн.

В първия си двубой за годината българинът преодоля 232-ия в ранглистата австралиец Андрю Харис с 6:3, 6:3 на корт „1573 Арина“ след малко повече от час игра.

Димитров проби за 3:2, но след това изигра разсеяно своя сервис гейм, направи две двойни грешки и така Харис направи рибрейк. Григор се концентрира и с лекота спечели три поредни гейма, за да приключи сета след 39 минути игра.

Във втората част Димитров отново доминираше. Той проби за 3:1. При 5:3 Гришо сервираше за победата, но съперникът стигна до точка за рибрейк, който беше неутрализиран тутакси с отличен начален удар. После достигна до мачбол, който реализира с форхенд уинър.

Григор наниза 8 аса, но направи и 6 двойни грешки. Той записа общо 24 печеливши удари и също толкова непредизвикани грешки.

За достигането си до осминафиналите 29-годишният хасковлия заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е №19, и 5500 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Григор Димитров утре отново е австралиец. Това е 114-ият в класацията на АТР Алексей Попирин. Двамата не са се срещали до момента.

 

 

Източник :  / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!