19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гран При за Петя и адмирации в Израел

petya bilbileva_1

Пещера. Петя Билбилева спечели Гран При в шеста възрастова група от Международния фестивал ,,Българска душа на Святата земя“- онлайн издание. Възпитаничката на Павел Куцев се представи блестящо в шестото издание, коментира успехите на пещерското славейче Богдана Сиракова- гл. библиотекар. “ За провеждането на този конкурс научих от Весела Сели Райчинова, която е организатор и племенница на популярния Етиен Леви. Новината съобщих още през месец юни на Павел Куцев и други пещерски автори. Радвам се, че днес Петя отново показа висок професионализъм и качества и спечели тази престижна награда“, каза Сиракова.

Организатор на фестивала е Арт салон „Сели – култура на народите“ в гр. Бат Ям, Израел. Феста се провежда под егидата на Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, уточни вокалният ръководител и педагог на Петя- Павел Куцев. „През месец юни предложих на моята възпитаничка да изпратим необходимите заявки за участие, заедно със запис на песен. Петя реши да изпее „Жъни, навявай невясто“. Песента е от пазарджишкия фолклорен регион. Тя е типична и е от репертоара на Янка и Стоименка Учикови- възпитаници на школата в Широка Лъка“, уточни за  Peshtera prim  Куцев. Тай допълни, че участие са взели и квартет „Перистера“. Според него Петя притежава всички необходими качества за да печели награди в местни, национални и задгранични прояви. „Голям заряд, борбеност, нескрит талант и прекрасен глас- това е нашата Петя“, конкретизира Куцев.

Петя Билбилева и Павел Куцев
Снимка : личен архив

Участниците във феста се оценяват от Международно жури , съставено от специалисти в различни области – национални директори от различнин страни , специалисти в областта на музиката ,  шоу-бизнеса , изпълнители , писатели , журналисти ,продуценти и други. Решението на журито е финално и не подлежи на обсъждане. Участието в конкурсните програми е безплатно и в него могат да се включат всички деца и възрастни от различни точки на света. Клиповете могат да бъдат заснети с мобилен телефон или таблет , без  изискване за стандарт или резолюция.

Целта на фестивала е съхранението на културното наследство на двете страни България и Израел , обмен на култури между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските  корени, традиции и обичаи, интеграция между българските общности по света и популяризация на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света.

Всички участници ще получат сертификати за своето участие , а наградените ще получат – дипломи и предметни награди.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!