25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:07, 18 юни 20201min

Граничния пункт Златоград остава затворен до овладяване на COVID-19 в Ксанти

granica bg

Затворен е граничния пункт до Златоград заради разрастването на огнището от коронавирус в гръцката област Ксанти, съобщи БНР.

До премахване на карантината българската част на граничния пункт ще остане затворена. Отменя се отварянето на граничния пункт до Златоград, което беше обявено за утре, до овладяване на ситуацията и премахване на карантината. Гръцките власти препоръчват да се избягва пътуване в района.

По думите на кметовете и на областния управител на гръцката област много от жителите на района отказват да дадат проби.

Щабът за контрол на разпространението на вируса не може още да посочи време за овладяване на заразата в областта. До 25-ти юни под пълна карантина са няколко села в община Ехинос. За последната седмица там са регистрирани 73 случая на заразени. Починаха 4 души.

В селата, където има много заразени, въведоха пълна забрана за влизане и излизане от района. Там носенето на маски е задължително, а общински служители снабдяват хората с храна и лекарства.

Властите препоръчват да се избягва движение в близост до огнището на заразата и да се спазват стриктно всички санитарни предписания в област Ксанти.

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!