29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:37, 29 май 20202min

Голямото дарение продължава

pomoshti_4

Пещера. Продължава голямото дарение на Биовет АД за хората от Пещера, Радилово и К. Димитриево.   Пакети с продукти от първа необходимост от третата акция за помощ потеглиха към домовете  на хората в неравностойно положение или членуващи в граждански сдружения, клубове и организации. Хранителните пакети ще бъдат доставени от  социални работници и доброволци към Община Пещера.

В кампанията за подпомагане са включени 4 500 човека – нуждаещи се семейства, пенсионери, диабетици, инвалиди, самотно живеещи и хора с ментални увреждания.  Акцията ще приключи в рамките на следващите две седмици и е част от инициативите на Биовет за справяне и борба с последиците от пандемията COVID19. Този път в пакетите са разпределени кори за баница, масло, олио, сирене, макарони, топено сирене, маслини, консерва с русенско варено, пастет от гъши дроб, бисквити / предвидени са и марки подходящи за диабетиците/, предпазна маска и витамин С.

„ Днес доставихме част от пакетите с хранителни продукти в Радилово. Благодарни сме за съдействието и оказаната помощ от страна на Кметовете на Радилово и К. Димитриево. Те оказаха съдействие на екипа ни за раздаването на помощите включени в последния транш. Предстои в понеделник да доставим останалото количество осигурено от Биовет за жителите на пещерското село Радилово.  Хората посрещат дарението с усмивка и думи на благодарност. Определят тази помощ като изключително навременна. Трогва ги този жест на внимание“, каза по- рано днес Маргарита Радева.

„Идеята на Биовет да се помогне на домакинствата в нужда е блестяща. Има нужда от такива хора, които са съпричастни с нашите тегоби и затруднения. За нас възрастните това е нещо уникално. Предприятие като Биовет трябва да има всеки град в страната. Особено младите трябва да ценят възможността да има фирма, която е сигурна и стабилна дори и в тази криза. Младите трябва да имат сигурен източник на доходи, да работят и да бъдат ценени. Това е истината за нас“, сподели г-жа Цветанова, която не скри вълнението си от жеста на внимание към нейното семейство.

Според жителите на Пещера, получили хранителни помощи от страна на Биовет, всички сме длъжни да си помагаме взаимно и да вярваме, че доброто съществува. Според разчетите до този момент сумата изразходена от Биовет за закупуване на продукти надвишава предвидените 250 000 и вече е около 300 000 лева.  Да не забравяме, че това не е само въпрос на възможност, а и на желание и въпрос на това що за човек си.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!