20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:19, 11 септември 20201min

В Пещера ще се реализира проект „Кръстопът на минало и съвремие“

Pavlov

Пещера. Проектът “Кръстопът на минало и съвремие“ е дело на  Община Пещера и Антична и средновековна крепост „Перистера“.

Това ще бъде едно пътуване през времето, във времето и с времето – един интегриран проект за развитие на културата и културния туризъм  в нашия град.

Една нова културна инициатива, която се реализира в търсене на нови исторически места, свързани с легендарни театрални, оперни и музикални сюжети.

Място на провеждане: Крепост „Перистера“, разположена на хълма „Свети Петка“ в град Пещера.

На това място, което показва Пещера на длан, ще превърнем в едно прекрасно кътче за отдих и култура, един прекрасен парк, в който заедно съжителстват  минало и съвремие.

Започваме на 18 септември 2020г. от 19.30 ч. с постановката „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир“. Актьорите от театър „Любомир Кабакчиев“ ще използват за декор  крепостта, а зрителите в продължение на час и половина ще съжителстват с духа на времето на Шекспир.

ВХОД СВОБОДЕН!

Източник : Димитър Павлов

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!