25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:16, 16 юни 20201min

В Пещера е назначена временна Общинска преброителна комисия за преброяването през 2021 г

obshtina Peshtera

Пещера. Във връзка с подготовката за преброяване на населението и жилищния фонд на територията на община Пещера, със заповед на председателя на Национален статистически институт /НСИ / е назначена временна Общинска преброителна комисия с председател вр.ид секретар на Община Пещера.

В срок до 10.03.2021г. комисията ще предаде преброителните материали в Териториално статистическо бюро / ТСБ /-Юг и изготви заключителен доклад за дейността си по преброяване на населението и жилищния фонд на територията на община Пещера.

На 15.06.2020г. Общинската комисия проведе първото си заседание, на което бяха обсъдени и приети Правилник за дейността на комисията и  организационен план-график за подготовката и провеждането на преброяването в община Пещера.

Преброяването в България ще се проведе на два етапа:

  • Чрез онлайн електронна преброителна карта от 0.00 часа на 22 януари 2021 г. до 24.00 часа на 31 януари 2021 година.
  • Чрез посещение на домакинствата от преброител от 8.00 часа на 1 февруари 2021 г. до 20.00 часа на 15 февруари 2021 година.

Преброяването на населението и жилищния фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване и един от основните източници за събиране на данни за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд в страната.

Целта на преброяването е да осигури надеждна, изчерпателна и достатъчно детайлизирана по административно-териториални и териториални единици информация за населението и жилищния фонд в страната. Преброяването ще предостави данни за броя и структурата на населението по пол, възраст, образование, икономическа активност, професия, икономическа дейност и други демографски, социално-икономически и етнокултурни признаци.

Преброяването ще осигури и информация за броя и основните характеристики на сградния и жилищния фонд в страната, както и за жилищните условия на населението. Чрез преброяванията се осигуряват информационно потребностите на широк кръг от специалисти във и извън управлението, които в своята дейност се нуждаят от точна, изчерпателна и актуална демографска и социална информация за вземане на управленски решения и разработване на стратегии и конкретни национални и регионални икономически и социални политики и политики по опазване на околната среда.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!