29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В края на седмицата температурите ще паднат с 20-25 градуса

prognoza vreme

[dropcap]В[/dropcap]края на седмицата температурите ще паднат с 20-25 градуса. Освен застудяване, ни очаква и силен вятър. В четвъртък ще започнат превалявания от север на юг. Дъждът ще преминава в сняг, сериозни снеговалежи не се очакват.

зима

Снимка: iStock
Въпреки това учени и специалисти все по- често твърдят, че в бъдеще в България се очакват промени в климата, повишаване на температурните нива и намаляване на валежите и водните запаси. Според тях климатът южно от Стара планина ще става все по Средиземноморски, а на север плодородните земи бавно ще опустиняват. Промените могат да доведат до изсушаването и унищожаването на повече от половината гори в страната и до по-нататъшно ограничаване на водните ресурси.  Според дългосрочните прогнози и наблюдения, годишният речен оток вероятно ще намалее в близките години и ще доведе до утежняване на достъпа до питейни води, отразявайки се на работата на ВЕЦ-овете.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!