20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:10, 21 октомври 20201min

В Батак искат да са самостоятелна община

Batak

Батак. Жителите на Батак настояват с подписка градът и курортното селище Цигов чарк да се отделят в самостоятелна община без селищата Нова махала и Фотиново, съобщава БНР.

Причината за искането е доминиращата роля на ДПС в района и умишленото според местните жители икономическо обезличаване на историческия град.

Подписката цели да се организира референдум.

Веселин Станков от Инициативния комитет обясни, че от началото на инициативата са събрани малко над 500 подписа.

Хората наистина вече са възмутени от безпардонното поведение и отношение на хора, които имат изразено участие в партията ДПС, заяви от своя страна Мария Маринкова от Инициативния комитет.

Тя посочи, че може да се направи чисто икономическа справка какви средства са преминали през община Батак, които се заделят на местно ниво. „Какви са средствата, които са преминали през Батак като Батак – административен център и какви са средствата, вложени в Нова махала. Батак не заслужава тази участ“, категорична бе Маринкова.

Източник : / ttps://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!