20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:31, 29 май 20201min

„ВКС“ ЕООД : Право на отговор

prechistvatelna stancya peshtera

Пещера. Във връзка с прессъобщението на РИОСВ- Пазарджик относно сигналът за замърсяване на река „Стара река „ и публикациите в регионални електронни  медии , „В К С“ ЕООД – гр. Пещера излиза със следното становище :

Подопечната Пречиствателна станция работи от 2015 год. до момента. Извършвани са многократни проверки от всички държавни институции ,контролиращи дейността й , и нито веднъж не е установено отклонение от нормите .

Същевременно лабораторията към Градска пречиствателна станция за отпадни води /ГПСОВ/ ежедневно провежда собствен мониторинг за да се предотврати замърсяването на пречистените отпадни води , като за м. май показателя фосфор не е надвишил заложената норма от 2 мг/л.

Ежемесечно се изпращат проби в акредитирана лаборатория , която издава официални протоколи ,които доказват , че няма отклонение от нормите .

На 14.05.2020 год. бе извършена регулаторна проверка от РИОСВ -Пазарджик в която не бе установено отклонение на показателите заложени в разрешителното на ГПСОВ.

Посоченото отклонение от само 0,5 мг. е твърде малко и за това ръководството на „ВКС“ ЕООД –гр.Пещера не смята , че това е причина за умрялата риба в р. Стара река.

От Ръководството на „ВКС“ ЕООД гр. Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!