25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:25, 12 ноември 20201min

Вижте какви мерки се въвеждат в община Пещера до 30 ноември

obshtina Peshtera

Пещера. Във връзка с извънредна епидемична обстановка Йордан Младенов-кмет на Община Пещера издаде заповед в която се уточнява, че  за периода от 12.11.2020г. до 30.11.2020г. създава следната организация по прилагането на въведените временни противоепидемични мерки на територията на община Пещера:

-Преустановяват се присъствените груповите занятия в Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс, с изключение на тези, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

-Преустановяват се присъствените групови занятия в школи, образователни и обучителни центрове, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на занятия за деца до четвърти клас, когато са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

-Провеждането на обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на физическа дистанция от 1.5м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

-Културни и развлекателни мероприятия могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при спазване на физическа дистанция от 1.5м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

-Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за всички възрастови групи на закрито и открито да се провеждат без публика.

-Преустановяват се посещенията в дискотеки и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

-Заведенията за хранене и развлечения (с изключение на тези по т.6) могат да работят само в часовете между 6.00 и 23.30ч. През останалите часове се допускат само доставки по домовете.

-Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв.м.

-Преустановяват се груповите посещения в туристическите обекти в община Пещера.

-Възлагам на директора на Общинско предприятие „Паркинги и пазари“- Пещера да създаде организация за еднопосочно движение на посетителите в района на Общински пазар, осигуряване на дистанция от 1.5м. между посетителите и задължително носене на защитни маски за лице от работещи и посетители.

-Работодателите и органите по назначаване да организират работния процес на работниците/служителите в дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа), където е възможно, като допускат присъствена работа на най-малко 50% от персонала.

-Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 ч. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

-В социалните услуги от резидентен тип – Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, се допуска посещение на външни лица по изключение и по преценка на директора на институцията, при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва въведените противоепидемични мерки на територията на институцията. Ограничението не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

-Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №720/29.10.2020г. на Кмета на Община Пещера.

-Определените служители от Общинска администрация да извършват проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на Община Пещера, като за резултатите от тях да се информира РЗИ-Пазарджик.

-Директорите на детските градини да организират работата на институциите, които ръководят при условията на т.I, 21 и съобразно указанията по т.III от Заповед №РД-01-651/11.11.2020г. на министъра за здравеопазването.

-Кметовете на Кметства с.Радилово и с.Капитан Димитриево и органите на Министерство на вътрешните работи да оказват пълно съдействие, като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки.

Заповедта е съобщена на всички организации, институции и длъжностни лица, имащи отношение към изпълнение на разпоредените мерки, а на Началника на РУ на МВР –Пещера, за контрол.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!