28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:27, 16 ноември 20201min

Веселин Топалов е сред 50-те най-велики шахматисти в историята

veselin topalov

Българският гросмайстор Веселин Топалов попадна в класацията на 50-те най-велики шахматисти на всички времена на най-голямата шахматна общност в света – chess24.

Топалов, който държеше световната титла на ФИДЕ между 2005 и 2006 година и е бивш водач в световната ранглиста, бе класиран на 21-ото място сред най-големите имена в спорта с белите и черни фигури. Точно пред българина е легендата на съветския шахмат Виктор Корчной, а веднага след Топалов се нарежда естонецът Паул Керес, смятан от мнозина за най-великия играч, който никога не е ставал световен шампион.

В класацията на chess24 първото място за „Най-велик шахматист на всички времена“ заема руснакът Гари Каспаров. Втори е настоящият световен шампион Магнус Карлсен, а третото място в „Залата на славата на шахмата“ от сайта присъждат на американеца Боби Фишер.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!