20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Велинград прие мерки за подпомагане на малкия и среден бизнес

kostadin koev kmet velingrad

[dropcap]В[/dropcap]елинград. Общинският съвет във Велинград прие пакет от мерки, които да подпомогнат малкия и среден бизнес в града, чиято дейност е ограничена заради Covid-19.

Мерките ще важат за периода от 1 декември миналата година до отпадането на противоепидемичните мерки, каза кметът Костадин Коев.

„Макар и труден период за общината, знаете в какво финансово състояние сме, беше одобрено действително бизнесът да получи облекчение от наемите, които се събират от община Велинград за тротоарно право, за общинска собственост да отпаднат за съответния период“, съобщи той.

„Друго изключително важно – след като рестартира бизнесът, ще има един такъв период да се възстанови и да се съвземе, да събере малко и финанси и ще им се даде един период от шест месеца, в който няма да се притискат да си внасят данъците, за да могат да изкарат необходимите пари като тези просрочия към данъците няма да се начисляват и лихви“, допълни кметът Костадин Коев.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!