29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Великобритания ще изисква карантиниране за 10 дни в хотел на пристигащите в страната

london
[dropcap]Б[/dropcap]ританското правителство потвърди, че от 15 февруари влиза в сила задължителното карантиниране по хотели на пристигащи от огнища на зараза в чужбина за тяхна сметка.

Към собственици на хотели е отправено искане от правителството да осигуряват стаи за повече от 1 000 души дневно, става ясно от документи, свързани с новата мярка. Пътниците трябва да се самоизолират за 10 денонощия, като ще бъдат придружавани от охрана в случай, че им се налага да напускат стаите си. Очаква се средното заплащане за стая ще бъде от порядъка на 80 паунда на вечер.

Лейбъристите в опозицията заявиха, че мярката е прекалено закъсняла за справяне с навлизащите в страната нови щамове на Covid-19 от чужбина. Хотелите, които са подбрани, са в районите на по-големите летища, включващи „Хийтроу“, „Гетуик“, „Ландън Сити“, Бирмингам, Бристол, Манчестър, Единбург, Глазгоу и Абърдийн.

Разпоредбата се отнася за британски граждани и пребиваващи в страната, които пристигат от 30 държави, поставени в т.нар.червен списък. Той включва най-вече страни в Южна Америка и Африка, където са засечени много случаи на заразявания с новите щамове. За повечето чуждестранни граждани от рискови държави вече е наложена забрана за пътувания.

Правителството предвижда увеличение на глобите за нарушителите. Това, според министрите, ще има възпиращ ефект за желаещите да кацат на Острова.

915 души са починали за последното денонощие. Общо броят на жертвите достигна 110 250.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!