29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ваксинацията при личните лекари започва днес

vaksina covid 19
[dropcap]О[/dropcap]т днес и личните лекари започват ваксинация срещу Covid-19 на своите пациенти. Има достатъчно налични ваксини, уверяват здравните власти.

4 300 лични лекари се включват в процеса по ваксинация. През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за желаещите, които искат да бъдат имунизирани. Вече е подписан и Националният рамков договор, свързан с  организацията между личните лекари и Националната здравноосигурителна каса. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че вече е изчистен и въпросът за документацията, която личните лекари трябва да попълват:

„Така че да няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към ковид системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации.“

Днес здравните власти ще обсъди и възможността и в късните следобедни часове през седмицата да бъде въведен зелен коридор за имунизация в  318 -те ваксинационни центрове в регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.

В страната през днешния ден се очаква да бъдат получени още над 25 700 дози от препарата на „Пфайзер/Байонтех“.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!