23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:52, 1 март 20212min

Бяла и червена нишка от ОУ “ П. Р. Славейков“

155868964_1274881872881678_2213403853826328309_o

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Трaдициитe пoвeлявaт в дeня нa Бaбa Мaртa вceки дa пoдaри нa близкитe cи и специални хора aмулeт, нaрeчeн мaртeницa, зa здрaвe и cилa прeз cлeдвaщaтa гoдинa.

Бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите в едно – да сме здрави, силни и щастливи, сподели Директорът на училището.

Празничното настроение завладя училището ни и то грейна в пъстротата, която носи  пролетта, създаде настроение и приятни емоции за предстоящите дни.

С  пожелание за здраве днес ученици и учители от нашето училище  участваха в инициативата на Община Пещера и подариха  мартеници на нашите съграждани в центъра на града и в Общинска администрация. С усмивка децата раздаваха добро настроение  и радваха пещерци, като им пожелаха успехите и късметът да споходят  всеки дом!

Като израз на благодарност учениците оцветиха в бяло и червено фирма  „БАРИ КБК ГРУП” ООД, която е била наш дарител през годините и ни е помагала в нашите начинания. Пожелаваме им  преди всичко здраве, а белите и червените цветове на Баба Марта, символизиращи сила, дълголетие и спокойни дни, да бъдат техни верни спътници!

Всяка година мартенички подаряваме на ученици и учители от НУ „Михаил Каролиди“ и  НУ „Михаил Куманов“, които винаги са предпочитали  да продължат образованието си при нас, допълни г-жа Христоскова. Целта ни е да  осъществим по-добра приемственост между поколенията. Тази година учениците бяха придружени от бъдещия класен ръководител- г-жа Кавлакова.

За „героите на деня“-нашите медици , изработихме голяма мартеница, която да носи настроение и надежда за по-добри дни . С уважение към техния труд им пожелаваме здраве, радост и късмет. Мартеницата  ще посреща всички на входа на здравното заведение с послание за здраве и сила.

Учениците от Клуб „Творческа работилница“,  2а клас , раздадоха своите изработени мартеници на учителите и служителите от училището.

Както са пресукани белият и червеният конец –  така и в живота са пресукани добрите и трудните дни. Нека закичените днес мартеници  да дарят на всеки здраве, а новата пролет да донесе нова надежда за всички!

 

Пенка Христоскова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!