28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:29, 15 октомври 20201min

България падна от Уелс заради гол в самия край на мача

bylgariia-uels

България загуби с 0:1 от Уелс в среща от Група 4 на Лига В в турнира Лига на нациите. Гола отбеляза резервата Джонатан Уилямс в 85-ата минута. Така нашият отбор остава на последно място в класирането само с една точка. Мачът се разви по познат сценарий – преди месец „трикольорите“ паднаха в Кардиф с 0:1 след попадение в добавеното време на двубоя, предава gong.bg.

Затъването на българския национален отбор продължава с пълна сила – „лъвовете“ вече имат шест загуби в изиграните 8 мача под  ръководството на Георги Дерменджиев.

Срещата малко неочаквано започна с по-активна игра на гостите, но до сериозни опасности пред нашата врата не се стигна в първите минути. Положението за Уелс дойде в 6-ата минута след центриране от фаул, но Недялков се намеси добре и изби с глава в ъглов удар. Последаваха два поредни корнера, при които Джо Родон създаде доста главоболия на българската защита, която в крайна сметка се справи.

В 9-ата минута „драконите“ отново стигнаха до два поредни корнера, които малобройните фенове на Националния стадион проследиха със свити сърца, но този път нашите действаха по-уверено.

„Лъвовете“ внесоха напрежение в наказателоно поле на Уелс в 12-ата минута, но центриране към Краев бе избито уверено от Уейн Хенеси.

Отлична възможност се откри пред гостите в 19-ата минута, когато Кристиян Малинов събори пред наказателното поле Даниел Джеймс, но от прекия свободен удар Хари Уилсън стреля над вратата.

Отново Уилсън бе намерен с чудесен пас в наказателното поле на България, но в опита си да овладее топката, игра с ръка и това не остана скрито за рефера Агаев.

Едва в 33-ата минута „трикольорите“ успяха да спечелят първия си ъглов удар в мача, но центрирането на Йомов бе уловено с лекота от опитния вратар Хенеси.

Две минути преди почивката индивидуален пробив на Георги Йомов бе спрян с цената на нарушение от Итън Ампаду, но центрирането на Десподов от прекия свободен удар бе много разочароващо.

На почивката нашият селекционер Георги Дерменджиев направи една смяна – на мястото на Кристиян Малинов в игра се появи Александър Цветков.

Първата възможност през втората част се откри за гостите. Добра атака по дясното крило бе завършена от Тайлър Робъртс с находчиво центриране по земя към Норингтън-Дейвис, но той шутира високо над вратата.

Пет минути след почивката зрителите видяха и искри на терена. До тях се стигна след грубо нарушение на Хари Уилсън срещу Сисиньо, който се свлече на тревата. Този фаул вдигна адреналина на играчите и от двата отбора, но реферът бързо ги успокои с два жълти картона за „драконите“.

Николай Михайлов се прояви в 53-ата минута, когато изби удар на Хари Уилсън от пряк свободен удар и посъбуди скучаещите фенове на трибуните. 

„Лъвовете“ организираха най-опасната си атака в 54-ата минута, когато Божидар Краев остана под топката след остро центриране на Десподов от левия фланг.
 
Резервата Раби Матондо бе близо до откриване на резултата в 60-ата минута, след като се разходи между Терзиев и Сисиньо, но ударът му премина покрай българската врата.

Три минути по-късно и двата отбора пропуснаха да отбележат. Първо Краев се прояви като егоист и вместо да подаде към свободния Карабельов, шутира от неудобна позиция. В ответната контраатака Норингтън-Дейвис пусна добър пас къв Матондо, но футболистът на Шалке 04 не се ориентира и топката бе изчистена.

Най-големият пропуск от началото на мача направи Раби Матондо в 74-ата минута. Той получи перфектно центриране по земя от Тайлър Робъртс отдясно, но ударът му от движение не намери очертанията на вратата на Михайлов.

Нелепа контузия получи вратарят на Уелс Уейн Хенеси в 77-ата минута и бе заменен от Адам Дейвис. Титулярният страж разтегна в опита си да достигне топката на аулинията.

Пет минути преди края „драконите“ нанесоха смъртоносен удар. Нико Уилямс проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където резервата Джонатан Уилямс изпревари Терзиев и майсторски прати топката в мрежата на Михайлов за 0:1.

Голът секна устрема на нашите и до края те не успяха да затруднят резервния вратар на Уелс Дейвис.

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!