23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

България зае първо място по медали на Купа „Странджа”

boks
[dropcap]Б[/dropcap]ългария зае първо място в класирането по медали на 72-ото издание на турнира по бокс за Купа „Странджа“.

Българските боксьори се представиха на изключително високо ниво в зала „София“, като спечелиха общо 8 отличия от най-стария турнир в Европа – пет златни и три бронзови.

С титли се окичиха Стойка Кръстева (51 кг), Станимира Петрова (57 кг), Даниел Асенов (52 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Радослав Панталеев (91 кг). Трети места заеха Светлана Каменова (57 кг), Мелис Йонузова (69 кг) и Петър Белберов (+91 кг).

Това отреди първо място на България в класирането по медали. Втората позиция е за боксьорите на Узбекистан, които спечелиха 3 златни и 3 бронзови отличия. Третото място е за Украйна – 1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Общо 7 държави спечелиха титли от купа „Странджа“. Освен България, Узбекистан и Украйна, това сториха още Русия, Казахстан, Бразилия и САЩ.

Радослав Панталеев е 59-ият носител на Купа „Странджа“ при мъжете. Бронзовият медалист от последното световно първенство си гарантира отличието при 91-килограмовите след блестящо представяне и зрелищни победи.

Националът направи страхотни мачове, с които заслужи званието и се нареди до някои от най-големите ни легенди от близкото и далечно минало. Панталеев наследи на трона Даниел Асенов, който се размина с възможността да спечели четвърто отличие и така да се изравни на върха във вечната ранглиста с Цачо Андрейковски и Даниел Петров.

Негови подгласници за 2021 година са Хавиер Ибанес от България (57 кг) и Дилшодбек Рузметов от Узбекистан (81 кг).

 

Източник : / https://gong.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!