20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:11, 24 януари 20201min

Българин създаде първия вегански пробиотик с Лактобацилус булгарикус, извлечен от кокиче

Kokiche

Кирил Петков / Сн. Личен архив

Изцяло вегански пробиотик, базиран на българския щам на Лактобацилус Булгарикус, но извлечен от кокиче и култивиран в морковен сок, създаде българинът Кирил Петков. Продуктът е много популярен в САЩ, Канада, Франция, Англия, Австрия и Япония, тъй като е единственият био вегански пробиотик на капсули и таблетки с доказани антибактериални свойства към болестотворни бактерии. Една от най-уважаваните и влиятелни телевизионни водещи Опра Уинфри поставя пробиотика в топ 20 на продуктите, които ползва. Кирил Петков има магистратура в Харвардския университет и се класира по успех в челната десятка на своя випуск. Управител е на “ПроВиотик” АД – българска фирма, която се реализира на американския, европейския и азиатския пазар, тъй като в координация с български и световни учени създава иновативни био продукти, разказва Vesti.bg . Продуктът първоначално е замислен като иновативно решение за биофрешове, което да предотврати появата на вредни бактерии в тях.

“Използвахме бактерията Lactobacillus bulgaricus GLB44, изолирана от българско кокиче, но след това я култивираме в морковен сок”

разказва 39-годишният българин. Това е необходимо, тъй като фирмата на Петков се нуждае от индустриални количества пробиотик, затова решава да използва заквасен сок от моркови и грах, отгледани в екологични ферми. Така се стига до първия вегански пробиотик, произведен от венчелистчетата на българското кокиче.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!