25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:31, 28 февруари 20201min

Биовет проведе обещания ден на отворени врати

21

Пещера. Десет заинтересовани граждани дойдоха на място в компанията да отговорят на въпросите си за съществуващата инсталация и планираното депо за отпадъци.

Изпълнителният директор Ангел Желязков посрещна посетителите и веднага поеха към инсталацията за изгаряне на отпадъци. Заедно с Йордан Йорданов, ръководител когенерационна централа и инсинератор, минаха по пътя на оползотворяване на отпадъка. С първите стъпки гостите вдигнаха глава към комина и попитаха какво виждат. “Виждате само пара, защото сега гори биомаса от производството ни, а тя е много влажна. Освен това, парата се вижда, защото навън е студено. Когато навън е студено виждате и парата от дъха си“, обясни Желязков.

Посетителите се запознаха с шест ключови места по веригата на процеса на изгаряне на отпадък: първо видяха помещението с отпадъците за горене (т.нар. RDF – малките парчета отпадък от хартия, найлон и дърво, които не могат да бъдат рециклирани). Следващият етап беше силозът за биомаса – остатъчният продукт от ферментацията. Интересен им беше самият котел, където успяха да надникнат през илюминаторите и да видят горивния процес. Провериха сами помещението с установката за непрекъснат мониторинг. Преди да излязат от инсталацията, прекараха време в операторната – станцията, от където се управляват процесите, свързани с горенето и мониторинга на въздуха. На излизане видяха пречиствателните съоръжения (мултициклон и ръкавен филтър) и продуктите от тях. Разбира се, накрая заровиха ръце в „опасния отпадък“ от изгарянето.

Биовет се ангажира да организира още подобни посещения, като следващото ще бъде в съботен ден.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!