28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Без Федерер в Откритото първенство на Австралия

rodzhur federer

Роджър Федерер няма да играе в Откритото първенство на Австралия по тенис от 8 февруари, информира неговият агент Тони Годсик в интервю пред агенция Associated Press. Швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще излезе отново на корта в официални мачове едва след турнирите в Австралия.

„Роджър реши да не играе в Мебърн – заяви Годсик. – Той направи сериозен прогрес в последните месеци със своето коляно и физическото си състояние. Но след разговори с екипа си прецени, че най-добре за него в дългосрочен план да се завърне към мачове след първенството на Австралия. Следващата седмица ще говорим за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще почнем да съставяме график за годината.“

Преди броени дни турнирният директор на Откритото първенство на Австралия  – Крейг Тайли обяви, че има потвърждение от Федерер, че той ще пътува за Мелбърн и на място ще прецени, дали да участва в турнира. Появиха се и информации, че швейцарецът ще използва отборния турнир ATP Cup за проверка на състоянието, но изглежда решението в крайна сметка е друго.

Швейцарецът е в момента в Дубай, където се готви за новия сезон. През 2020 г. той игра само в Мелбърн, като отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите. След това Федерер информира, че е претърпял операция на дясното коляно. Впоследствие се подложи и на втора операция на същото коляно и не се завръща в игра през сезона.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!