20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Баскетболните ни национали се класираха за Европейското

basketbol
[dropcap]Н[/dropcap]ационалният отбор по баскетбол за мъже се класира за Европейско първенство за първи път от 2011 година насам.

Лъвовете победиха Латвия с 66-65 в зала „Арена Рига“  в решаващ мач от квалификациите за шампионата през 2022 година.

Момчетата на треньора Росен Барчовски спечелиха в истинска драма директния сблъсък с Латвия с 66:65 (15:17, 21:23, 15:19, 15:6) и си подпечатаха мястото за първенството на Стария континент, което ще се проведе догодина, съобщи Gong.bg

Дий Бост изигра страхотен мач и завърши с 18 точки. С 15 се отличи Павлин Иванов, който имаше основна роля за успеха, след като наниза три поредни тройки в последната четвърт. Димитър Димитров също игра силно, като завърши с 12 точки, а Чавдар Костов вкара 11.

Националите бяха без най-голямата си звезда Александър Везенков в състава, а дори и с наличието на двама от лидерите на Латвия – играчите на Химки Янис Тима и Дайрис Бертанс, трикольорите показаха страхотен борбен дух  и лишиха националния отбор на балтийците от участие на първенството на Стария континент за първи път от цели 22 години насам.

България зае третата квота за ЕвроБаскет 2022 от група H, като по този начин се присъедини към тимовете на Босна и Херцеговина и Гърция, които също си осигуриха класиране за шампионата.

В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последен мач от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове ще са без значение за класирането.

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!