20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:11, 3 октомври 20201min

На 3 октомври в България честваме Деня на всички баби и дядовци!

baba i dyado

Той се празнува в над 30 страни по света, но няма официална международна дата, затова в различните страни се празнува в различни дни.

Но е чудесен повод да отдадем заслужена благодарност за труда, подкрепата и помощта на бабите и дядовците у нас, които са неизменно до своите деца и внуци. В съвременния свят ролята на бабите и дядовците в живота на техните наследници се променя през годините.

Променят се и взаимоотношенията между родителите, съвременните баби и дядовци и техните внучета. Но каквото и да се променя, каквото и да остава, бабата и дядото си остават символ на стабилност, традиция, обичаи, на памет, даже на спокойствие и сигурност.

Новото поколение баби и дядовци нерядко са все още активно работещи. Не могат или не желаят да остават по цял ден у дома като детегледачи, нямат време да правят баници и сладкиши, може би са забравили и приказките, с които са отгледали своите деца.

Но тяхното присъствие, макар и от време на време, е все пак съществено и важно за растежа на техните внуци.

Днес статистиката показва, че деца, израснали без възрастни хора в семейството, имат проблеми със социалната интеграция.

Да са ни живи и здрави всички баби и дядовци – хората, без които никога нямаше да бъдем същите!

Благодарим ви!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!