18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:56, 10 септември 20201min

Англичанин се включи в благотворителната кръводарителска акция в МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzhik

Пазарджик.Благотворителна акция по кръводаряване „Усмихни сърце“ се проведе в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Организатори на кампанията са футболистът на ФК“Хебър“ Стойчо Папазов и други приятели на 19-годишния Георги Арнаудов от Пазарджик, който напусна  този свят преди 3 месеца. От Кръвния център изказаха своите благодарности към младите хора, които стоят зад инициативата. В акцията се включиха 8 доброволни кръводарители. Сред тях и англичанинът Айлс Джонатан.

Целта на акцията по безвъзмездно кръводаряване „Усмихни сърце“ е да се подпомогнат хората, нуждаещи се от ежедневно преливане на кръв. „Георги дойде при нас, за да ни обедини и направи по-добри. Вярваме, че той беше тук като наш учител и приятел, който си тръгна, след като ни научи как да бъдем силни и да се усмихваме и в най-трудните моменти. Надяваме се, че с нашата акция ще усмихнем поне няколко сърца.“, споделиха кръводарителите. Сред тях имаше и такива, които дариха кръв за първи път в живота си.
Организаторите на акцията „Усмихни сърце“ призовават и в следващите дни доброволни кръводарители да се присъеденят към благородната кауза.

Средно по  20 кръводарители дневно са нужни на Кръвна банка- Пазарджик, за да се покрият нуждите на болниците в областта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!