20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Алпинистът Атанас Скатов изчезна в подножието на К2. Военен хеликоптер откри тялото/ обновена /

atanas skatov

[dropcap]Т[/dropcap]ленните останки на Скатов са открити от хеликоптера на пакистанската армия, който издирваше българинът.

Екипът транспортира тялото към Скарду. Натам лети и годеницата му, която го придружаваше по време на експедицията и се е намирала в базовия лагер.

Новината бе потвърдена от Министерството на външните работи.

Peshtera prim припомня, че

Българският алпинист Атанас Скатов е паднал на връщане от Лагер 3, след опит да атакува върха на К2 – вторият по-височина връх в света.

Това съобщи в Twitter специализираната фирма за височинни експедиции Alpine Adventure Guides. Тялото на Скатов все още не е открито.

Екипи са изпратени на експедиция, за да го търсят. Към момента информацията не е потвърдена от екипа на Скатов.

Алпинистът пристигна благополучно в Лагер 3 вчера около 18.30 часа. Атаката на върха е започнала около 23 часа, тъй като по прогноза вятърът днес ще бъде силен, съобщават от екипа на Скатов в социалните мрежи.

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!