28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:33, 14 септември 20201min

Акад. Антон Дончев получи почетния плакет на вицепрезидента

anton donchev_ iliana yotova

Академик Антон Дончев, който днес навършва 90 години, получи почетния плакет на вицепрезидента.

Илияна Йотова връчи отличието на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, където беше показан оригиналът на романа „Време разделно“, с който Дончев печели световна известност.

„Ние имаме достойнство. Глава първа на правата на европееца е, преди правата, преди свободите, преди всичко – достойнство. Не се купува, не се продава, но кара човек да стои прав и да гледа живота в очите. Да сте живи и здрави“, заяви Антон Дончев.

Илияна Йотова определи акад. Дончев като разказвач, който конструира невероятна машина на времето и ни преведе през него. Като писателя, който спечели високите оценки на българската и международната критика, при това във времена, когато „мислихме за невъзможно български автор да бъде познат отвъд Желязната завеса“.

Честването на 90-годишнината от рождението на писателя се провежда под патронажа на вицепрезидента Йотова.

От 18 часа в зала 3 на Националния дворец на културата вицепрезидентът ще присъства на празничния концерт-спектакъл по случай юбилея на писателя.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!