29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:20, 22 октомври 20201min

Академик Пловдив победи Берое в Балканската лига

futbol
Академик (Пловдив) победи Берое в Стара Загора с 86:85 в драматичен първи двубой от група „Е“ на Балканската лига.
Домакините изиграха слаба втора част, в която позволиха на съперника да поведе в мача.
Възпитаниците на Любомир Минчев започнаха неубедително втората част, а след 13:28 в частта гостите поведоха в общия резултат с 41:50.
След почивката домакините буквално се събудиха. Само за 90 секунди беройци вече бяха плътно до своя опонент. Академик отговори с много здрава игра в защита.
С помощта на своята вярна публика, която се активизира през третата четвърт, играчите на Любо Минчев успяха да вземат частичен реванш за предишната част. Академик обаче бе запазил най-доброто за последните секунди.
С две бързи атаки и здраво противодействие в отбрана пловдивчани не дадоха на домакините да се приближат плътно в резултата. Частта приключи при 69:63 в полза на Академик.
Две минути след началото на последната част старозагорци вече водиха с 70:69. 3:29 минути преди края резултатът беше 76:76.
Тройка за пловдивчани взриви гостуващата скамейка. Берое обаче изравни в ответното нападение. Груба грешка в отбраната на старозагорци позволи на Академик да вкара решителна тройка по-малко от минута преди края. Старозагорци се хвърлиха на финален щурм. 11 секунди преди края Берое поведе с 85:84 след три последователни успешни стрелби от наказателната линия на Бишъп.
Финалните акорди обаче бяха за гостите. Секулов вкара две 2.7 секунди преди края и донесе успеха на своя отбор.
Най-резултатен за успеха беше Йере Вучица с 22 точки. Антъни Гуджино се отчете с 15 точки и 8 борби, 14 точки вкара Васил Бачев, а 13 – Николай Николов.
За Берое Николай Стоянов реализира 19 точки, 18 вкара Рейкуон Мичъл. Седариан Рейнс се отчете с 12 точки и 13 борби, а 11 точки добави Кейлъб Бишъп.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!