29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Абсолютен фурор направи холандецът Бас

bas

Пещера. Бастиян от Нидерландия и неговото „България на три морета!“ Абсолютен фурор в деветата поред вечер на играта „Възрожденско приключение“ в Коледното й издание направи холандецът Бас. Освен с перфектния прочит на стихотворението „Дядо Мраз“ на Асен Разцветников, Бастиян направи и един патриотичен поздрав.

След като пожела „Весела Коледа!“, невероятният холандец отправи и патриотичното пожелание „България на три морета!“. С това категорично Бас спечели голяма част от мъжката аудитория на изданието на играта, видно от коментарите и харесванията на неговото изпълнение.

Да напомним, че в момента протича Коледното издание на играта „Възрожденско приключение“, наречено „ Чужденци четат българска поезия“. По традиция отбелязваме и трудния текст, който в случая бе рецитиран от Бастиян от Нидерландия. Този труден текст звучи така:

Дядо Мраз Полята спят, завити пак с топъл китеник от сняг. Спят пъстри зайчета сами далеко в сините тъми. С огромен кош и бял калпак аз ида — гост на всички драг. По мойте мигли трепка скреж, но аз вървя пак бодър, свеж и нося тук, на своя гръб, за всекиго подарък скъп. Ботушки чудни имам аз — прескачам планини завчас, прекрачвам хълми и поля, обхождам мигом сто села. Там слагам дарове поред — кому което е късмет. А свърша ли ги, тропвам с крак и кошът се напълня пак, и пак вървя аз бодър, свеж, накитен със цветя от скреж.

Асен Разцветников

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени български подаръци-съкровища. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на холандеца Бас Ви харесва Ви и ако решите, че той заслужава една от трите големи награди, може да го подкрепите като споделите, харесате и коментирате неговото изпълнение на адрес: https://fb.watch/2ImqA1ouTu/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!