понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Увлеченията на учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ (VI част)
СУ " Св. Кл. Охридски" Снимка: peshteraprim

Увлеченията на учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ (VI част)

Пещера. Детство в цвят и звук

Такъв е светът на второкласниците от нашето училище. Те не отстъпват на по-големите си съученици и влагат енергията и въображението си в различни дейности – коя от коя по-интересни.

Ивелина Стамболиева

Ивелина Стамболиева е отлична ученичка, а заедно с това обича да пее и да танцува. Най-любимото ѝ занимание е да рисува. Наблюдава промените през различните сезони в природата, птиците и хората. Всичко това оживява в нейните картини, нарисувани с точна ръка и добър усет за пространство и цвят.

 

Ваня Попова непрекъснато измисля нови неща –  играчки, моливници, фигури за куклен театър. Тя има богато и артистично въображение. Може да сътвори картина както от пластилин, така и от хранителни продукти. Често сменя облеклото на играчките си – прави им костюми и къщи от хартия. Веднага се разбира, че любимият ѝ цвят е зеленият. Стаята на Ванчето е истинска работилница – богата и разнообразна като нейната фантазия.

Ваня Попова

Йълдъз Саръасанова обожава народната музика. Тя с цялата си душа изпълнява народни песни, с нетърпение очаква часовете при господин Балабанов. През месец октомври се яви на Девети национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ в гр. София. Естествено – класира се на почетното второ място. Навсякъде ще я познаете лесно – независимо дали е в час по пеене или в междучасие, чуе ли народна музика, повежда хорото.

Йълдъз Саръасанова

Пожелаваме на Ивелина, Ваня, Йълдъз и на техните съученици да бъдат здрави, все така ученолюбиви, непрестанно да гори творческият плам в тях, да печелят състезания и конкурси!

Анета Коралиева

Валентин Стоянов