петък , 24 септември 2021
Най - четени новини
Туристически обекти в Чепеларе посрещат гости с вход свободен

Туристически обекти в Чепеларе посрещат гости с вход свободен

Община Чепеларе става част от инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“. Емблематични културно-исторически и туристически обекти в града ще посрещат гости без такси днес и на 15 февруари.

Днес с вход свободен ще е музеят на ските и ски спорта. Той е единствен по рода си в България и е открит през 1998 г., след като биатлонистката Екатерина Дафовска печели златен медал в Нагано на Зимните олимпийски игри.

Музейният фонд включва над 700 различни експоната като купи, медали и снимки, които показват развитието на зимните спортове и ските в региона и спортната история на личности, допринесли за развитието на ски спорта и на града като ски център.

Посетителите ще имат възможност да научат интересни факти, свързани с някои от най-успешните български именити личности в зимните спортове – Екатерина Дафовска, Шинка Куцинова, Кръстана Стоева, Борислав Киряков, Радослав Янков, Димитър Герджиков, които са записали имената си в златните страници в историята на родния и световния ски спорт.

Източник : / https://bnr.bg/