понеделник , 28 септември 2020
 С празничен водосвет беше открита новата учебна година в ОУ „Петко Р. Славейков“

 С празничен водосвет беше открита новата учебна година в ОУ „Петко Р. Славейков“

Пещера. С празничен водосвет за здрава и успешна учебна година , отслужен от отец Георги ,беше открита новата учебна година в ОУ „Петко Р. Славейков“ в Пещера.

И през изминалата учебна година отец Георги работеше с децата от начален курс в ОУ „П. Р. Славейков“, като водеше извънкласна форма на обучение „Религия и християнство“.  Отецът потвърди, че и през тази учебна година ще продължи традицията в тази посока.

Директорът на училището Пенка Христоскова , поздрави всички присъстващи –ученици, родители, учители и гости и увери, че училището е готово да работи с над 200 ученици,  при спазване на всички предписани предпазни мерки от МОН, МЗ и РЗИ-Пазарджик, в условията на COVID 19.

Христоскова изказа искрени благодарности на родителите, които са поверили децата си на преподавателите в ОУ „П. Р. Славейков“ и пожела ползотворна работа в обновената  материално техническа база на училището.

Специален гост  на тържеството беше Елена Рядкова -зам. кмет на Община Пещера, която празнично приветства учениците, за които училището  е ново, но ще им бъде дом през следващите месеци, и родителите, които се вълнуват заедно със своите деца.

И учители и родители си пожелаха учебната година да бъде здрава и  успешна.