четвъртък , 16 септември 2021
Най - четени новини
Социалните мерки на БСП – инвестиция в младите семейства и подкрепа на уязвимите

Социалните мерки на БСП – инвестиция в младите семейства и подкрепа на уязвимите

Пещера. Програмата на БСП в социалната политика е силна, добре обоснована и стои на ясни разчети, тя е напълно реалистична – това заяви по време на разговори със социални работници в Пещера бившият министър на социалната политика Емилия Масларова.

В Пещера Емилия Масларова и Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ бяха посрещнати от служители на Дневен център за възрастни хора с увреждания, Дневен център за деца и младежи с увреждания и Домашен социален патронаж.

Драгомир Стойнев, който бе начело на парламентарната Социална комисия в периода 2009 – 2013 г., подчерта, че във фокуса на политиката на БСП е грижата за хората. Той представи мерките на БСП в социалната политика, които включват, както мерки в подкрепа на младите хора за преодоляване на демографската криза, така и реформи на пенсионната система и грижата за хора в неравностойно положение.

Кметът на Пещера Йордан Младенов, избран с подкрепата на БСП, подчерта, че Пещера е икономически активен град, но общинското управление целенасочено развива и  стабилна мрежа от социални услуги. „Дадохме възможност на децата до 2-годишна възраст чрез ваучерна система да се изхранват безплатно. От следващия месец 50% от децата ще посещават безплатно детски градини, а от следващата година те ще са 100%. За възрастните хора предвиждаме намаление или пълно освобождаване от такси за използване на социални услуги. Показваме социален модел в общината“, обяви Младенов.

„Община Пещера е добър модел за това каква е социалната визия на БСП“, обяви Драгомир Стойнев.

Петя Цанкова, която е номер 2 в листата на „БСП за България“ и дългогодишен учител, подчерта, че хората в неравностойно положение според принципите на БСП са грижа на държавата.

В срещите в Пещера участваха Гълъбина Карамитрева, номер 5 в листата на „БСП за България“, зам.-кмет на Община Пещера, реално ангажирана от години с проблемите на общината, както и Симеон Симеонов – председател на Отечествения съюз, под номер 4 в листата.