понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Сборникът с литературните творби от “Пещерските будители 2020” вече е издаден
Снимка : личен архив

Сборникът с литературните творби от “Пещерските будители 2020” вече е издаден

Пещера. Сборникът с литературните творби на всички участници в първия конкурс посветен на “Пещерските будители 2020” вече е издаден, съобщиха от Издателство “Беллопринт” в Пазарджик. Спомоществовател и инициатор за провеждането на общинския конкурс, който се проведе в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември, е “Биовет” АД.

Сборникът е с тираж от 300 броя, като освен за участниците са предвидени и бройки за местното читалище и читалищата в Капитан Димитриево и Радилово, училищните библиотеки, Регионалната библиотека “Никола Фурнаджиев” в Пазарджик и НБ”Св.св. Кирил и Методий” в София.

 В надпреварата с награден фонд над 2000 лв. се включиха общо 69 ученици на възраст от 1-12 клас, от всички общински школа. 
В понеделник сборникът ще стигне до всички училища и читалищата на община Пещера, а след отпадането на извънредната епидемична обстановка на 31 януари, ще бъде организирано и представяне на сборника в присъствието на участниците и техните семейства.
Припомняме, че още през декември в ХГ “Проф. Веселин Стайков” в Пещера бе организирана и самостоятелна изложба с рисунките на участниците в конкурса. Ще можете да ги видите отново и по време на представянето на сборника.