Thursday , 25 February 2021
en
Най - четени новини
Призовата тройка за Футболист №1 на България вече е ясна?
Снимка : gong.bg

Призовата тройка за Футболист №1 на България вече е ясна?

Призовата тройка за “Футболист на годината” за 2020 г. вече е ясна. Победителят в анкетата на БФС, Асоциацията на българските спортни журналисти и “Дакс медия” ще бъде обявен утре, когато виртуално ще се състои 60-ата юбилейна церемония в историята.

В призовата тройка са Антон Недялков от Лудогорец, Валентин Антон от ЦСКА и миналогодишният победител Димитър Илиев от Локомотив Пловдив. Един от тях ще бъде тазгодишният носител на наградата. Те са събрали най-много гласове от вота, като утре ще стане ясно точно как ще бъдат подредени в крайното класиране.

На церемонията ще бъде обявен и треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2020 г. по постове – най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър халф, най-добър нападател. Ще бъдат оповестени най-добрият чужденец и най-прогресиращият млад играч, където фаворити са Али Соу и Доминик Янков.

Изборът за най-красив гол през годината също ще стане ясен. Ще има награда и за най-добрата българска футболистка за 2020 г. За пета поредна година ще бъде връчена и специалната награда “Лъвско сърце – Трифон Иванов”.

 

Източник : / https://gong.bg