вторник , 22 юни 2021
Най - четени новини
Младенов направи първа копка на строителна площадка за изграждане на игрища за футбол, волейбол и баскетбол

Младенов направи първа копка на строителна площадка за изграждане на игрища за футбол, волейбол и баскетбол

Днес 15 юни кметът на Община Пещера Йордан Младенов направи първа копка на строителна площадка за изграждане и оборудване на мини футболно игрище в ПГХВТ ” Ат. Ченгелев”, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол. Предвижда се подмяна на настилките в зоната на обособените игрища, направа на осветление, монтаж на модулни пейки.

Дейностите са финансирани по договор с Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Проектът  е на обща стойност 94 147,00 лв., като сумата представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ.

Теренът отреден за мини футболно игрище е с размери 20/40м., игрището за волейбол и баскетбол ще е 24/13м. Изграждането на безопасна и достъпна спортна площадка, както и осигуряване на равен достъп на всички групи от обществото до изградената спортна площадка, са част от целите включени в програмата за управление на Община Пещера на кметът Йордан Младенов.

С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциала за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера. В своята програма за мандат 2019-2023г. градоначалникът смята да реализира спортни обекти и площадки  в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Според него това са част от мерките за задържане на младите и предприемчиви жители и прекъсване на тенденциите на обезлюдяване на общината.