петък , 30 октомври 2020
Кун Петерс ще гостува в Пещера
Кун Петерс

Кун Петерс ще гостува в Пещера

Пещера. Бибилиотеката при читалище „Развитие-1873“ ще проведе среща с Кун Петерс. Културното събитие в града ще се проведе в художествената галерия на 1 октомври /четвъртък/, от 15:30 часа.

Кун Петерс е автор на книгата Изцелителят.

Младият Реми е преследван от неудържими сънища и гласове под въздействие на историите на чичо му за духа, който властва навсякъде, за чернокожия войник, донесъл със себе си чудати вярвания, предания и обичаи. Когато Реми съобщава на родителите си, че е усетил в себе си призвание и че иска да постъпи в ордена на йезуитите, никой не може да го разбере. Но вътрешният му даймон – тайнственият посредник от някакъв невидим свят – не го оставя на мира и непрестанно му повтаря, че трябва да изцелява хората. Старите предания и личните духовни търсения подтикват Реми да поеме към самото сърце на Африка, за да открие жадуваните отговори.

Изтъкнатият фламандски писател Кун Петерс (1959) дълбае в човешката душа, като поднася магична, елегантна творба, която деликатно се докосва до дълбоки екзистенциални теми. Тя ни повежда на увлекателно пътешествие, надминаващо границите на страни, епохи и култури.