понеделник , 27 септември 2021
Най - четени новини
Двама мъже са с потвърден положителен резултат за СОVID-19
Снимка : pixabay

Двама мъже са с потвърден положителен резултат за СОVID-19

Пазарджик. 54-годишен мъж е с потвърден положителен резултат за СОVID-19 от Националната референтна лаборатория в София. Той е съпруг на 50-годишната жена, която бе настанена в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик на 22 април.

Това е втората проба на мъжа. Първата излиза отрицателна.54-годишният мъж също е приет за лечение в Инфекциозно отделение. Той е в добро общо състояние. Обхванати са контактните му лица.

32-годишният син на семейството и неговото  2-годишно момченце също са с положителни проби за коронавирус. Те са на домашно лечение.

Потвърден от Националната референтна лаборатория е и  положителен резултат за COVID-19 на 52 годишен мъж от град Пазарджик.Той е без симптоми, в добро общо състояние. Поставен е под домашна карантина за 28 дни.
От епидемиологичното проучване на РЗИ-Пазарджик се установява, че се касае за семейно огнище, тъй като заразеният е контактен на четиримата заболели от гр. Пазарджик –  50-годишната жена и 54-годишният и  мъж , които са  хоспитализирани в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ-Пазарджик, техният син и внуче.